Kredsløbstræning til belastede led

Kredsløbstræning til belastede led

Hvis man blev bedt om at nævne en fitnessmaskine der kan klare flest opgaver ved én træningssession, så ville de fleste mennesker nok svare løbebåndet. Løbebåndet kan hjælpe med til at opfylde mange af de ønsker vi har til os selv både hvad sundhed og udseende angår – med vægttab, sænkning af kolesterol og forbedret kredsløb som de mest åbenlyse.

Kredsløbstræning er en rigtig god metode til at opnå forbedringer på de nævnte parametre, og løbebånd er ideelle til at lave kredsløbstræning.

Selvom et løbebånd har klare fordele, så er det ikke alle mennesker der kan drage nytte af dem – her tænker vi særligt på folk med ledsmerter.

For nogle mennesker kan løb, og andre vægtbærende aktiviteter, være for hårdt for kroppen, særligt i knæledet.

Flere løbebånd er særligt designede til at give bedre støtte, således at leddene ikke belastes i nær så høj grad. Hvis ikke dette er nok, så bør du måske overveje at skifte over til mindre vægtbærende maskiner som crosstrainers eller motionscykler (eller almindelig cykeltur).

Med en motionscykel får du ikke aktiveret lige så mange muskelgrupper som ved eks. crosstrainers og løbebånd. Du vil dog sagtens være i stand til at arbejde ved en høj intensitet og være i stand til at forbrænde en masse kalorier.

Hvis du har tendens til overbelastning af led, så tænk dig lige om en ekstra gang før du går ud og investerer i et løbebånd, som du måske slet ikke kan benytte.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.