Blodtryk måles bedst over 24 timer

De fleste mennesker får tjekket deres blodtryk en gang årligt hos lægen, men det er måske ikke det bedste sted at måle et præcist blodtryk. Hvis du skal undersøge for hypertension (forhøjet blodtryk), kan nervøsitet spille ind. Der er således rapporteret om det såkaldte ”hvid kittel hypertension”, fordi folk simpelthen har et kortvarigt forhøjet blodtryk, fordi de er nervøse når de besøger lægen. Næsten hver fjerde af patienterne som diagnosticeres med forhøjet blodtryk er i virkeligheden bare nervøse ved at være ved lægen siger en BBC-rapport.

Derfor har den den engelske organisation National Institute for Health and Clinical Excellense (NICE) udviklet et system der kan eliminere sådanne fejlfortolkninger af blodtrykket, ved at kræve opfølgende hjemme test. NICE-systemet betyder at patienterne får en mobil blodtryksmåler sat om livet som er forbundet med en manchet på patientens overarm. Blodtryksmåleren aflæser derefter hver halve time, og giver derfor et bedre oversigt over patienternes faktiske blodtryk i dagligdagssiutationer. Herved bliver lægen bedre til at stille en korrekt diagnose af forhøjet blodtryk.

”Målinger i ambulatoriet er allerede tilgængelige i nogle praksis og vi har vist at brug af denne metode ville være bedre for både patienterne og lægerne som passer på dem.” Udtaler Professor Richard McManus fra Birmingham universitet.

Kilde: Times Magazine

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.