9 typiske fejl på crosstraineren

Træning på en crosstrainer er en rigtig god måde at få motion på, men det er vigtigt, at træningen udføres korrekt. Nedenfor har vi samlet 9 typiske fejl folk begår, når de bruger deres crosstrainer.

1. For doven til at indtaste din information

Mange maskiner er forudinstillede til en person på ca. 68 kilo. Men ønsker du at få nøjagtige oplysninger vist på dit display, så bør du indstille maskinen med dine personlige tal.

2. Din magnetmodstand er nul
Hvis din træning føles lidt for meget som en leg, og at du kan udføre den uden sved på panden, så er det nok desværre for godt til at være sandt. Det er vigtigt at magnetmodstanden reguleres til den type af træning du skal udføre. Vær sikker at du bruger et modstandstrin/niveau der er højt nok, så du får det ud af din træning du ønsker. Hvis dit formål med træningen eksempelvis er at komme ned i vægt, er det måske ikke nødvendigt for dig at øge modstanden for meget, mens det vil være essentielt for dig, såfremt du ønsker at få presset de trænende muskler.

3. Ret op i ryggen
Husk altid at spænde op i ryg og mavemuskler, så du står helt ret. Dette giver bedre arbejdsmuligheder for dine mavemuskler, hvilket kan øge træningseffekten af din kerne (ryg, mave og mellemgulv) samt overkroppens muskulatur.

4. Din maskine lyder som om den er ved at lette
Hvis du kan høre din maskine ”spinde” når du træner, skyldes det at du går for hurtigt uden nok magnetmodstand. Det behøver i sig selv ikke at være en dårlig ting, men hvis du følger et af din crosstrainers træningsprogrammer kan dit estimerede kalorieforbrug hurtigt blive meget højere end hvad du i virkeligheden bruger.

5. Du varierer ikke træningsform og retning
At gå baglæns på crosstraineren er ikke kun spændende og motiverende forandring, men det ændrer også på hvilke store muskelgrupper, der arbejder. Ved at gå fremad træner du især dine lårmuskler, og ved at gå baglæns træner du især dine haser samt ballemuskulatur. Du kan også variere din træning på mange andre måder, således at du får aktiveret forskellige muskelgrupper. Dette kan du læse mere om hvilke muskelgrupper der aktiveres ved forskellige typer af aktivitet på crosstraineren her.

6. Du har ikke ændret din træning i måneder
Intervaltræning er en god måde at bryde med den monotone træning på crosstraineren, og samtidig giver det dig mulighed for at få presset dit kredsløb mere effektivt ved kortere træningspas.

7. Du bliver ved indtil du ikke kan mærke dine fødder
En af de mest hyppige fejl på crosstraineren er at stå for meget på tæerne, hvilket kan få dine tæer til at virke følelsesløse, hvilket kan forkorte din træningstid. I stedet bør du læne dig tilbage på dine hæle, hvilket giver din store muskelgruppe lov til at arbejde hårdere. Samtidig bliver du mere udholdende og kan træne i længere tid.

8. Du træner ikke din overkrop
Indarbejd den vane at du to dage om ugen indstiller håndtagene til også at bevæge overkroppen. De resterende træningsdage kan du derimod læne dig op af de stillestående håndtag. Når du træner med armene og benene samtidig kan du eksempelvis forsøge dig med intervaltræning, hvor du fokuserer på dine arme i 1 minut og bagefter pumper med benene i 4 minutter. Alt sammen gentages træningen igennem.

9. Du er en crosstrainer-junkie
Selvom det kan være fristende kun at benytte crosstraineren hver gang du træner, bør du aldrig kun benytte en maskine. Det er en fordel at supplere med styrketræning og andet kredsløbstræning, f.eks. en romaskine. Det skal du gøre for at din krop ikke vender sig til at lave de samme bevægelser. Samtidig vil det for langt de fleste personer være gavnligt at opleve en lidt større belastning af ledende for at optimere knogledensitet, muskler og led.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.