Undersøgelse: Sådan adskiller crosstrainer-træning sig fra almindelig gang og løb

Crosstraining er blevet en populær øvelse både hjemme og i fitnesscenteret, men man kender ikke dennes effekt på lændens og ballernes muskulatur.
På Dalhousie University, Canada undersøgte Moreside og McGill forskellen på træning ved almindelig gang og crosstrainer-gang. Formålet med undersøgelsen var at analysere effekten af forskellige håndstillinger, hastigheder og skridtlængder på lændens og ballernes kinematik og muskelaktivitet og sammenligne denne med værdier for normal gang.
Når man sammenlignede med almindelig gang betød skridtlængde, hastighed og håndstilling på crosstraineren noget for resultaterne. Gennemsnitlige lændefleksionsvinkler og lumbal rotation var generelt større på ellipsetræneren, mens den almindelige gang producerede mere foroverbøjede bevægelser. Total lændefleksion- og ekstension var ens mellem de to typer aktiviteter. Muskelaktiveringsmønstre af ballemusklerne var konsekvent højere på crosstraineren, mens rygmuskulaturen og en del af mavemuskulaturen kun var større i under specielle forhold.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.