Pige løber på løbebånd

5 Klassiske fejl på løbebånd

Et løbebånd kan bruges hele året rundt, men gør sig særlig godt på de kolde og grå vinterdage, hvor motivationen ikke rækker til en udendørs løbe-eller gåtur.

Løbebåndet er muligvis det mest populære stykke fitness udstyr, og det virker måske simpelt nok at bruge det. Der er dog flere fokuspunkter som du bør være opmærksom på når du træner – og vi har samlet 5 klassiske her.

1.      Undlad at kigge på dine fødder

Når du løber eller går en tur på dit løbebånd, så undlad at kigge for meget på dine fødder. For det første, så kan det være med til at få dig ud af balance, hvilket naturligvis ikke er ønsket. For det andet kan det at kigge på fødderne, få dig til at strække det bagerste af nakken og give dig en uønsket kropsholdning der kan give en skævvridning i både ryg, hofter og knæ.

Sørg for at se fremad mens du løber.

2.      Undgå at lande på flade fødder

At lande på flad fod kan medføre at du får strukket nogle muskler. Dette skyldes at du, hvis du landet på flade føder, risikerer at være tilbagelænet imens du løber, da løbebåndets underlag trækker dig (almindelig løb udenfor, hvor du selv skubber underlaget). Dette tilbagelænede løb giver et øget træk i både ryg og hofter.

Forsøg for så vidt muligt ikke at lande på hælene når du lander. Land i stedet på fodpuden eller midterste del af foden.

3.      Du løber det samme program hver gang

Det kan være rigtig dejlig at løbe i en bestemt tid og en kendt hastighed hver gang. I takt med at du får løbet mere, vil du dog komme i bedre form, din løbeøkonomi vil blive bedre og dine muskler bliver mere effektive. Særligt den forbedrede løbeøkonomi vil medvirke til at du ikke forbrænder lige så mange kalorie når du løber ved samme intensitet (da den relative intensitet så vil være lavere). Det er en god idé at variere træningen lidt engang imellem. Sørg for at variere på hastigheden, hældningen, intensiteten (interval kontra kontinuert løb) og skift også imellem at træne på løbebånd og ude i det fri. På denne måde mindsker du også risikoen for at få overbelastningsskader i muskler og led, grundet repetitivt stress.

4.      Hold ikke fast i siderne

At øge hældningen på løbebåndet medvirker til at få et øget kalorieforbrug. Dette gør sig dog ikke gældende, hvis du ”snyder” ved at støtte dig til sidbarerne på løbebåndet. Du forbrænder mindre når du støtte din kropsvægt på den måde. Forsøg at løbe/gå så naturligt som du ville gøre udendørs. Du skal være lidt foroverbøjet når du arbejder med hældning, men ikke så meget at du har brug for at holde i siderne.

5.      Du træner for meget

Overdreven muskelømhed, forhøjet hvilepuls og smerter i muskler og led der bliver værre i løbet af træningen, er tegn på at du træner for meget. Selvom du er ivrig efter at komme i form, komme ned i vægt osv. så er det vigtigt at du lytter til din krops signaler. Hvis du oplever problemer af nævnt karakter, så stop din træningssession, genovervej dit træningsprogram og få lidt hvile.

Træning ved meget høj intensitet bør højest udføres 2-3 gange om ugen. Generelt vil mange kunne klare 3-4 moderate træningspas om ugen.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.