Kan løbebånds-skriveborde være det nye værktøj mod overvægt?

Vi blev her på loebebaandet.dk en smule overraskede, da vi hørte om ”løbebåndsskriveborde” eller ”Treadmill desks”. Til dem som heller ikke havde hørt om dette kan vi fortælle, at det er et nyt værktøj, der muliggør at man kan få dyrket noget motion imens man arbejder ved sin computer.

Det lyder måske ganske simpelt, og det er det såmænd også. Der er tale om et modificeret løbebånd, med et skrivebord sat i en passende højde. Man sætter således løbebåndet til at køre i en hastighed passende til almindelig gang, og så går man ellers en tur imens man udfører sit kontorarbejde.

I den vestlige verden har vi i nyere tid set en fortsat stigning i livstilsrelaterede sygdomme som eksempelvis type II diabetes og hjerte-kar sygdomme – også i Danmark. Det at fastholde en fysisk aktiv livsstil gennem hele livet er i høj grad med til at mindske risikoen for diverse livsstilssygdomme.[1] , [2]

Derfor synes vi også her på loebebaandet.dk at løbebåndsskriveborde lyder som et sjovt og spændende værktøj, der giver gode muligheder for at få forbrændt nogle kalorier og komme ned i vægt. Det er noget vi synes kunne være spændende at få implementeret mere på forsøgsbasis på arbejdspladser, for at få set på effekten af det.

Et spørgsmål der gør sig gældende angående brugen af løbebåndsskriveborde på arbejdspladser er, om det har en negativ indvirkning på produktiviteten på arbejdspladsen. Er det for besværligt at skrive på sin computer, eller er det måske for svært at holde fokus på arbejdet imens man er i konstant bevægelse?

Hverken vi eller vores forhandlere sælger desværre løbebåndsskriveborde. Du kan dog finde dem på nettet, eller evt. lave dit eget løbebånd om til et skrivebord. Der ligger en masse forskellige guides på nettet til hvordan du selv, med rimelig få midler, kan redesigne dit løbebånd. Søg evt. på ”How to build your own treadmill desk” på www.google.dk

OPDATERING: Abilica har nu, som de eneste i Danmark, fået løbebåndsskriveborde til salg. Kunne det være noget for dig?

Se løbebåndsskrivebordet her:


[1] Blair SN, et al. Changes in physical fitness and all-cause mortality: a prospective study of healthy and unhealthy men.

JAMA 1995; 273:1093

[2] Thune I, et al. Physical activity improves the metabolic risk profile in men and women.

Arch Intern Med 1998; 158:1633

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.