Løbebånd: Træningsprogram for øvede

Dette program er primært rettet imod at gøre dig komfortabel med at løbe 10 km, samt at forbedre din løbetid på denne distance. I programmet gøres der primært brug af 3 forskellige træningsformer;

1) Intervaltræning

2) Længere løbeture i moderat tempo

3) Kortere løbeture i højt tempo

Flere nyere undersøgelser peger i retning af at intervaltræning (kortere distancer med høj intensitet) virker til at være en mere effektiv træningsform end den kontinuerlige træning (længere distancer ved lavere intensitet). Man skal dog ikke undervurdere vigtigheden af at de kontinuerlige løbeture, da disse er med til at vende dig til at løbe de lange distancer.

I dette program har vi valgt at opprioritere intervaltræningen i starten af programmet, og fokusere på længere kontinuerlige løbeture i de sidste uger af programmet.

Selvom der primært gøres brug af 3 forskellige træningsformer, har vi til dette program forsøgt at variere træningen en del (forskel på intervallængder og kontinuerlige distancer). Dette har både sine fordele og ulemper. Fordelen kunne være at man ikke føler at træningen bliver for ensformig. Ulempen kan imidlertid være at det er svært at se konkrette tidsændringer på givne distancer.

Vi her på loebebaandet.dk synes selv at ændringer i programmet virker mere spændende og motiverende, men hvis du ønsker at kunne sammenligne nye med tidligere tider på samme distancer anbefaler vi at du selv foretager de ændringer i programmet der muliggør dette – det vigtigste er at du opretholder lysten til at træne.