FÅ HJÆLP TIL AT VÆLGE

Motionscykel

Vi har sammenlignet 3 populære motionscykler i forskellige prisklasser, som vi kan stå inde for. Læs med her, hvis du overvejer at købe en motionscykler. Det er ikke svært at vælge den rigtige motionscykler, hvis du er opmærksom på nogle få vigtige tekniske funktioner og egenskaber.  Vi gennemgår de vigtigste funktioner herunder.

Træningsprogrammer

En af  de vigtigste funktioner på en motionscykel er de indbyggede træningsprogrammer. De er alt-afgørende for en sjov og værdifuld oplevelse, som kan få din puls i vejret og gøre din hjemmetræning til rigtig cardio-træning. Vi mener at jo flere des bedre. Der findes alt fra meget basale træningsprogrammer med skift i modstand til rigtige ruter du selv indtaster på Google Maps – wow siger vi bare.

Brug nu motionscyklen rigtigt!

Motionscykling bør udfordre din krop, men skal absolut ikke skade dig, og bør ikke gøre ondt. Hvis du er i kontinuerlig smerte, er det et tegn på, at din modstand er indstillet for højt til dig. Du kan indstille modstandsniveauet på de fleste motionscykler. Det er vigtigt, at du ikke indstiller modstanden for højt, når du starter ud. Den største fejl der kan opstå, er når du cykler ved en for høj modstand (for højt gear).Dit mål bør være at spinde med en intensitet, der hæver din puls, men ikke skaber forvridninger eller ledskader. Hvis du føler spændinger i dine knæ, hofter eller lyske, eller hvis du må skubbe så hårdt med benene, at du slingrer fra side til side på sædet, så overbelaster du højst sandsynligt dig selv. Indstil derfor gearet til et lavere niveau, indtil du føler dig mere komfortabel.

En anden fejl forbundet med cykling er forkert siddeposition. Du bør have en let bøjning i knæet, omkring 15 til 20 grader, når din ben er i nederste position af pedalsparket. Dine hofter bør ikke svaje fra side til side.

Du bør ikke slingre fra side til side på sædet. Kør evt. et minut med lukkede øjne og med fokus på, hvordan cykling på denne sædeindstilling føles.

Viden om rpm (omdrejninger pr. minut) intervaller vil hjælpe dig med at måle dine præstationer og sætte mål for dig selv. En atlet cykler generelt ved 90-110 rpm, en fit person  vil kunne klare 80-90 rpm, og en anstændig workout giver omkring 70-80 rpm. Hvis dine omdrejninger er nede omkring 60-70 rpm bør du tjekke, at spændingen ikke er sat for højt. For at få optimal effekt ud af hvert tråd skal du ikke kun skubbe på nedslag, men også trække på upstroke. Det er svært at gøre på en cykel, der ikke har click-in pedaler, men det er den rigtige cykelbevægelse.

Spinning er en forholdsvis ny variant af indendørs cykling. Spinning klasser forsøger at replikere oplevelsen af on-road cykling. Spinning klasser er ledet af en instruktør og omfatter upbeat musik. De tilbyder forskellige niveauer af intensitet og kan undertiden indeholde guidede billedsprog, hvilket betyder at instruktøren hjælper dig til at forestille forskellige scenarier, som du kan fuldføre under træningen. Spinning klasser er normalt ganske intense så det kan være en ide at have cykeltrænet lidt op til en sådan træning.

Fordele ved en motionscykel

Med en motionscykel befinder du dig på cykel uden at skulle bekymre dig om sikkerhed, vejr eller retning. Især om vinteren er det belejligt at kunne cykle indendørs, og du kan kombinere din træning med TV, musik eller cykel-software for at finde den fornødne motivation. Også tidsmålinger fra cyklens display kan være en motiverende effekt.

Ud over at tilbyde aerob træning, træner en motionscykel muskelfasthed i dine hofter, balder og lår. Motionscyklen har længe været brugt til fysioterapi på grund af den sikre og effektive hjerte-kar-træning, det giver. Den skånsomme bevægelse, der er forbundet med kørsel på motionscykel presser ikke så meget på leddene, som meget andet fitnessudstyr.

Der findes opretstående cykler, der positionerer dig som på en traditionel cykel og liggende cykler, der placerer dig i en stilling, hvor pedaler og fødder er placeret foran dig. Disse såkaldte liggecykler er designet til at understøtte den nedre ryg. Ingen måde er nødvendigvis bedre end den anden, så vælg det, der er mest behageligt for dig. Der er dog forskellige features, der bare skal være i orden på din cykel.

Mange cykler er udstyret med et kontrolpanel, der vil vise din kadence i omdrejninger pr. minut (rpm). Med tanke på kadence og med en pulsmåler kan du gøre dig bekendt med dit eget aerobe niveau og avancere ud fra dette.

Fordelene ved motionscykel er mange og de er gode til at få pulsen op

Kaffe – naturlig doping på motionscykel!

Der er mange grunde til at drikke kaffe. En undersøgelse viser nu, at koffein fra kaffe får dig til at yde en større kraft når du cykler.

Er du derfor træt, føler dig uoplagt eller synes du, at det går for trægt på motionscyklen/spinningcyklen – ja så kan du helt naturligt træde hårdere efter indtagelse af kaffe, hvad enten det er hjemme i stuen, til ture i skoven eller til spinning-timer. Kaffes effekt i forbindelse med cykling er ikke helt ukendt, eftersom det figurerer på dopinglisten. Flere cykelryttere i historien er blevet snuppet for at have brugt koffein til at forbedre deres indsats. Kaffe er dog ikke skadeligt, og du kan derfor roligt snuppe et par indtage kaffe inden træning for at få optimeret denne.

Flere undersøgelser underbygger også, at kaffe har flere gavnlige effekter på dit helbred. Det er bl.a. vist at kaffe forlænger levetiden for ældre mennesker. Samtidig skal man huske på, at alt skal tages i moderate mængder. For meget kaffe er ikke godt, og hvis du har et generelt højt indtag af kaffe, vil de krop indstille sig til de høje mængder og du vil blive tolerant over for koffein og derved miste den positive effekt på ydeevnen.

Der er ingen undskyldning for ikke, at drikke en kop kaffe inden du springer på motionscyklen.

© Copyright - Crosstrainers.dk