Barbér din tid ned med rødbedejuice

Et studie ved University of Exeter har vist at indtagelse af rødbedejuice kan hjælpe cykelryttere med at barbere vitale sekunder af deres tid.
I undersøgelsen blev ni konkurrencedygtige mandlige cyklister bedt om at konkurrere i tidskørsler over 4 km og 16,1 km. Hver gang drak cyklisterne rødbedesaft, men i udvalgte tests var al nitrat i saften fjernet. Forskerne overvågede atleternes VO2 niveauer (som viser mængden af forbrugt oxygen) under øvelse for at sikre, at rytterne arbejdede ved maksimal indsats hver gang.

Resultaterne viste, at når rytterne drak almindelig rødbedejuice, havde de en højere effekt (målt i watt) til det samme indsatsniveau – det tyder på en effektivisering af muskler og hjerte-kar-system. I gennemsnit var rytterne 11 sekunder (2,8%) hurtigere over 4 km og 45 sekunder (2,7%) hurtigere over 16,1 km.
“Resultaterne viser en forbedring i ydelse, der på konkurrence-niveau, ville kunne gøre en reel forskel – især i en begivenhed som Tour de France, hvor den vindende margin kan være lille”.
Rødbedesaft er en naturlig kilde til nitrat, der menes at være den aktive bestanddel i påvirkningen af atleternes præstation. Nitrat har to fysiologiske virkninger. For det første udvides blodkarrene og blodtrykket reduceres. For det andet påvirkes muskelvævet, så mængden af ilt, som musklerne behøver under aktivitet reduceres. De kombinerede effekter har en betydelig indvirkning på at udføre fysiske opgaver, hvad enten det drejer sig om lav-intensitet eller høj-intensitet.

http://www.exeter.ac.uk/news/research/title_145007_en.html

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.