Ruten for Tour de France nr. 100 er frigivet

Tour de France har nået en milepæl. I år afholdes Tour de France nr. 100. Tour de France 2013 starter i år lørdag d. 29 juni og strækker sig indtil den 21. juli. Touren vil bestå af 21 etaper, der vil strække sig over hele 3360 kilometer.

De har valgt at starte løbet på Korsika, men efter dette vil løbet kun foregå i det franske land. Løbet vil i år bestå af 7 flade etaper, hvor sprinter-holdene typisk vil dominere. Kan supersprinteren Cavendish gøre det igen i år? Der vil være 6 deciderede bjergetaper, hvor Bjarne Riis’ Contador kan udfolde sig og forsøge at vinde Tour De France over Bradley Wiggins. De vil på 18. etape skulle bestige og passere toppen på det legendariske bjerg Alpe D’Huez hele 2 gange. Der har været tradition for at overvinde Alpe d’Huez’ tinde på motionscykel i TV2-studiet hos Henrik Juhl. Og vi har her på motionscyklen.dk fundet tilsvarende udstyr som kan få dig til tops i bjergene. Producenten heder Tacx og en google søgning vil afsløre flere danske forhandlere.

Mont Ventoux, det skaldede bjerg, skal også bestiges på dette års rute. Der vil være 5 bakkede etaper, hvor de danske ryttere måske også kan gøre sig gældende. Løbet vil indeholde de to klassiske tidskørsler, hvor de små bjergryttere skal kæmpe for at følge med.

Se hele Tour De France ruten her. (http://www.letour.fr/le-tour/2013/us/overall-route.html)

Vi slutter af med et Jan-Ulrich citat fra gode gamle Jørgen Leth:
”Kraftværket fra Rostock, en stor bastant trampende tysker, en torpedo, der skydes gennem luftrummet, en bombe af kraft, pløjer nærmest asfalten op, benene går som store stempler på den tyske

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.